8 februari 2013

Deltar i SM i friidrott för veteraner

Nu börjar säsongen för löptävlingar komma igång. Kommer främst att tävla i veteransammanhang i kategorin 35-39 år, men ett och annat seniorlopp lär också bli av. Jag springer i första hand för att det är skönt att hålla igång, men tävling finns med som en liten krydda och något att ta spjärn emot gällande målsättningar.

Uppbyggnadsträningen under hösten uteblev dock av olika skäl och var mer eller mindre kaputt. Skam den som ger sig. I december tog löpträningen fart igen och det känns som att jag hostat upp formen en smula.

Nu närmast i tid kommer SM inomhus för veteraner (IVSM) som hålls i Karlskrona 9-10 februari. Jag kommer att delta på distanserna 800, 1500 och 3000 m. Utifrån startlistorna ser min möjligheter goda ut, men dels tar jag inte något för givet och dels kan nya löpare tillkomma vid efteranmälning.

Intressant nog så kommer jag att samåka med två av mina konkurrenter, nämligen till Karlskrona med Fabrice Odille (800 och 1500 m) och på hemfärden med Ulf Eriksson (3000 m). Fast sanningen att säga så är nog medlöpare (sic) en bättre term eftersom vi är trevliga och på vänskaplig basis.

Senast jag var i Karlskrona var i samband med Rödeby Open som är en schacktävling över tre dagar. Då couchsurfade jag och bodde hos en väldigt trevlig person som jag även hållit kontakt med efteråt. Couchsurfar även denna gång och det blir med säkerhet än en gång trevligt och roligt att komma till Karlskrona.

Extra kul blir det förstås om jag lyckas knipa tre guld. Det är målsättningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar