30 maj 2013

Dumpstring 3.0

Nu har projekt dumpstring 2.0 varit igång ett tag och kunnat utvärderas. Alla parter är nöjda hittills, så det är kul och fungerar bra.

Det har även utvecklats ytterligare ett steg genom att jag sedan en tid tillbaka fått förtroende att rensa hyllorna, vilket är något personalen inte alltid hinner med eller delvis kan missa. Det gäller exempelvis sådant som trasiga förpackningar eller passerade bäst-före-datum och jag hjälper även till att sätta ner priset på sådant som börjar närma sig utgång.

Även om jag inte kan vara där varje dag, så känns det bra att bidra och de verkar uppskatta den extra hjälpen.

Snart efter att vi inlett vårt samarbete, så kände jag att jag ville ge tillbaka något lite extra. Till att börja med var jag inne på att laga till någon slags lunchbuffé av dumpstrade råvaror. Det kom aldrig riktigt till stånd och jag var heller inte säker på hur god idén verkligen var.

Dumpstertårta av Annelie Nilsson
Sedan upptäckte jag av en händelse en dag att en förälder i mitt äldsta barns förskoleklass är ruskigt bra på att baka tårtor. Så jag frågade om hen kunde baka en tårta med utgångspunkt i dumpstring. Det gick bra och på bilden syns resultatet i en riktigt snygg tårta med fantastisk detaljrikedom. Personalen blev minst sagt glatt överraskad och jag kan tillstå att gåvan både var och gjorde gott.

1 kommentar: