24 februari 2012

Kungahuset ånyo

Efter en natts arbete (utan någon längre sömn dagen innan) så börjar tankarna liksom puttra. Funderar lite på kungahuset i barnbördstidender.

Min egentliga tanke är: Lägg ner kungahuset. Detronisera blåblodingarna. Avskaffa monarkin. Det är både lätt och behövligt.

Visst är det mest bara skit med patrasket ändå? Och så ska de glida med socialbidrag i mångmiljonklassen utan egentlig motprestation.

Om det här förslaget till beslut inte går att genomföra, så gäller som nästa alternativ - för att tala med tidsandan - att bolagisera och konkurrensutsätta kungahuset. Köp kungalicens, investera några mille och gör dig en extra hacka på juvelbesatt representation. Avelsbrev per auktion.

Jo jo, skillnad på folk och folk ska det vara i nyliberalismens och nykonservatismens förlovade land. Stinker värre än köttkorv.

2 kommentarer:

  1. Håller (förstås) med dig, i princip.
    Men på något märkligt sätt verkar det finnas en djupt liggande acceptans för just den här varianten av privilegium. En vilja vara underlydande... som inte har med de senaste 30 årens nyliberalism att göra. Hur skall man annars förklara det enorma intresset ?

    SvaraRadera
  2. Alla ideologier, religioner och politiska system har sina idoler.

    kanske är bättre att ha en kung en en folkvald diktator. Han gör inte så stor harm...

    SvaraRadera