9 februari 2012

Veteran-SM

Nu i helgen springer jag Veteran-SM i löpning på distanserna 200, 400, 800, 1500 och 3000 m. Eventuellt också stafett 4x200 m. Platsen är Storängshallen i Huddinge.

Den som har tid och lust får väldigt gärna komma och heja. Det kommer att bli ett fint tillfälle att exempelvis få en kram eller se mig spy. Förmodligen flera gånger dessutom. Har hört av säkra källor att det är en obetalbar upplevelse.

Lite kul är att jag varken varit junior eller senior som löpare, utan börjar tävla först som veteran. Jag tränade emellertid rätt mycket när jag var yngre, bland annat regelbundna och egenkomponerade löpningspass under några år. Nu är träningen dock mer professionellt inriktad eftersom jag har förmånen att få hjälp av en gammal elitlöpare.

Något som är lite speciellt är att jag kommer att springa samtliga lopp med mina femfingerskor (Vibram) som jag köpte begagnade i höstas. Fick problem med iliotibial-bandet i högra knät i september, högst sannolikt beroende på ett par nya uppbyggda skor som ska motverka pronation. Det handlar om att pronerade fötter liksom vinklas inåt vid steget.

Eftersom jag därmed har en pågående inflammation i ledbandet, så gör det ont i knät mer eller mindre med alla skor när jag springer. Med femfingerskorna så får jag däremot inte någon smärta, även om jag fortfarande känner av inflammationen när jag exempelvis trycker på knäleden. Intressant, eller hur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar