1 juli 2011

Gerillaodling uppdatering

Artíga vattnar
Häromdagen var jag och Artíga ute på gården och såg om de små potatisplantorna. Jag tyckte att de gott kunde vara betjänta av en slurk, så jag tog ut två hinkar med vatten och en kanna. Artíga vattnade med hjärtans lust.

En av femton friska potatisplantor
Imorse var det en som gick runt med grästrimmer och arbetade på gården. Dace var och lämnade Artíga på dagis, så jag gick ut med Torun i bärsjalen och bytte några ord med trimmästaren. Främst önskade jag förstås att potatisplantorna inte kom till skada. Hen var trevlig och tillmötesgående och lovade att notifiera också de andra som skulle komma med gräsklippningsmaskiner strax. Vad jag kunde se från fönstret så ansträngde de sig att spara våra skyddslingar.

6 kommentarer:

 1. Du måste kupa upp jord runt potatisen för att få en ordentlig skörd, då syns den bättre också.

  SvaraRadera
 2. Jorden är uppkupad, fast det syns dåligt. Kanske bör göra en större hög? Tack för tipset i varje fall!

  SvaraRadera
 3. Man kan även odla på drill. Det betyder att man har odlingslisten upphöjd, kanske 30 - 50 cm. Då blir sidorna solbelysta och den värmen lockar fram tillväxten och mognaden. Potatislandet blir alltså långsträckt, med bara en eller två fåror. Så kan man förstås göra även med andra slags växter.

  SvaraRadera
 4. Det låter fint, fast de här potäterna odlas ju i den öppna innergårdens rabatter. Begränsar nog mängden manipulation som kan göras. :-)

  SvaraRadera
 5. http://ericsecher.blogspot.com/2011/06/langsamhetens-lov.html

  SvaraRadera
 6. Härligt med så positiv respons på stadsodling. Hoppas ni får goda potatisar.

  /Monica

  SvaraRadera