1 juli 2011

Matutdelning i Florida = terrorism

De senaste veckorna har i Orlando, Florida, hittills 21 personer arresterats för att ha delat ut gratis vegetarisk och helvegetarisk mat till fattiga i en park. Stadens borgmästare Buddy Dyer har offentligt kallat aktivisterna från organisationen Food Not Bombs (FNB) för matterrorister. Så störd är världen.

Ett av de verkliga problemen är snarare att samtidigt som människor svälter i världen så spenderas flersiffriga miljardbelopp på soldater, vapen och militär teknologiutveckling. Båda dessa faktum är dessutom helt oacceptabla var för sig.

Utgångspunkten för Orlandos lokala myndigheter är att stadens lagbaserade föreskrift om "bespisning av stora grupper" kräver att organisationer erhåller ett tillstånd för att få dela ut mat (även gratis) till grupper som är större än 25 personer. Sådana tillstånd ges endast till varje organisation två gånger per år och Orlandos lokalavdelning för FNB har redan använt sina båda tillstånd för det här året.

Vad är det vi ser här? Höjden av paragrafrytteri? Rättssamhällets smetiga förruttnelseprocess? Det som borde vara kriminellt är inte att ge mat till fler än 25 personer, utan att mer än 25 personer är så utsatta att de behöver hjälp att få mat.

2 kommentarer:

  1. Den usanska dubbelmoralen är nog välkänd, eller?

    Men idag kom ett TT-telegram, där det framgick att Svenskt näringslivs VD skulle bli glad, ifall regeringen ville söka samarbete med Miljöpartiet i frågor där de eventuellt har samsyn.

    Urban Bäckström spelar GP i händerna, vilket man givetvis tackar för! Välkomna till GP, alla gröna MP:are!

    SvaraRadera
  2. Väldigt sorgligt. Men jag tror du har rätt. Någon paragrafryttare ser en möjlighet i att sätta åt en grupp som agerar efter hjärtat.

    SvaraRadera