Inlägget är så mitt i prick att jag nöjer mig med att fortsätta med att citera det mesta av det:
Riksdagens egen tidning Från riksdag och departement [har] påvisat [...] i ett helt uppslag - under rubriken Rökridåer döljer utsläppssiffror - [att] Sverige har inte brutit sambandet. Tiden rinner iväg, allt medan politiker, näringsliv och fackföreningar föredrar att leva i en livslögn.
Den officiella statistiken, som bland annat Sveriges regering hänvisar till, hävdar att utsläppen av växthusgaser sedan 1990 har minskat samtidigt som BNP har fortsatt att växa. Men då räknar man inte in internationella transporter eller utsläpp från de varor som konsumeras i Sverige, men produceras i andra länder. När man på räknar på detta sätt - och drar ifrån de utsläpp som är följden av exporten - så ser det annorlunda ut.
De totala utsläppen har ökat [...].
[...] Den studie som Avdelningen för Globala energisystem på Uppsala universitet gjort har [gått igenom] statistik från 1995 till 2003. Resultat: de totala utsläppen har ökat med 20 procent under åren 1993 - 2005 istället för den minskning på 10 procent som Andreas Carlgren och Fredrik Reinfeldt brukar hävda.
Bra, rätt och riktigt. Förstås.
SvaraRaderaMen, det pedagogiska problemet. Hur gör man för att det "självklara" skall få genomslag. Vi som läser Schlaug är till 90 % redan "frälsta". Hur får man alla som oreflekterat att springa i hjulet att stanna upp ? Genom att tilämpa modern marknadsföringsteknik ?
Eric
Att tala med folk räcker ganska långt, kanske hela vägen. Att lyfta frågan så ofta det går i olika kanaler.
SvaraRaderaHoppas du har rätt.
SvaraRadera