3 februari 2014

Moderaterna - de osannolika

Fick precis reda på en helt sjuk grej. En vän delade en länk på facebook från politism.se som handlar om att moderaterna nyligen bedrivit valpropaganda genom Stockholms läns landsting. Ungefär som Max. Fast värre.

Pressmeddelandet skickades ut på landstingets eget brevpapper, men finns än så länge fortfarande att beskåda på landstingets hemsida. För säkerhets skull tar jag en skärmdump samt kopierar in texten här nedan innan de gjort en pudel.
Öppet brev till dig som jobbar i Stockholms läns landsting (M)

Den senaste tiden har du säkert hört eller läst om hur de politiska alternativen i årets val påverkar möjligheterna till jobb i Sverige. Inte minst har det brev som hamburgerkedjan Max skickat till sina anställda väckt stor uppmärksamhet. Det är lätt att tro att det bara är jobb i privata företag inom restaurang- och tjänstesektorn som står på spel. Sanningen är en annan.

Socialdemokraterna vill chockhöja arbetsgivaravgiften för alla anställda som yngre än 25 år. Alla i Sverige med unga anställda drabbas alltså av förslaget – och för en stor arbetsgivare som Stockholms läns landsting riskerar en vänsterregering att bli en mycket dyrköpt historia.

Om Socialdemokraternas politik blir verkligheten chockhöjs landstingets kostnader för unga anställda med cirka 115 miljoner kronor. Det motsvarar totalkostnaden för cirka 500 av våra unga medarbetare. Räknar man med alla vårdgivare i hela länet blir siffran av drabbade många gånger högre. Bakom dessa siffror finns människor av kött och blod. Med en vänsterregering skulle de riskera att få sparken.

Socialdemokraternas politik är med detta ett slag mot jobben i den svenska välfärdens kärna. I en tid då vi behöver attrahera fler unga människor till jobb i vård och omsorg vill de göra det dyrare att ha dem anställda. När vi försöker skapa möjligheter för fler att vara med och utveckla den svenska välfärden i riktiga jobb, med avtalsenlig lön och schyssta villkor, vill de riva ned den möjligheten.

Till dig som jobbar inom sjukvården i Stockholm vill jag därför rikta en uppmaning. Många frågor är viktiga för en bra sjukvård. En av de mest centrala handlar om jobben. Rösta inte fram en vänsterregering som vill chockhöja arbetsgivaravgiften för unga som jobbar i Stockholms läns landsting. Gör det inte dyrare att anställa nyexaminerade undersköterskor och sjuksköterskor. Rösta inte bort sjukvårdens unga medarbetare.

Med vänlig hälsning,

Kristoffer Tamsons

Valledare för Nya moderaterna i landstinget
070 737 41 52

Ärligt talat så tycker jag att det är vidrigt. Hur kan de få hålla på?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar