7 februari 2014

Schlaug om visioner

Fria Tidningen är enligt min mening Sveriges bästa nyhetsmedium! Måhända inte i svår konkurrens, men ändå, visst finns det även andra bra alternativa media som exempelvis Miljömagasinet eller ETC.

Birger Schlaug. Källa: Riksdagen
I dagens tidning står (förutom min debattartikel om basinkomst, vilket även går att läsa här på bloggen) att läsa en viktig och läsvärd text (som vanligt alltså) av Birger Schlaug om att våga stå upp för visioner. I synnerhet gäller det inom politiken där just visioner om ett bättre samhälle närmast verkar vara en närapå bortglömd och arkiverad ådra.

Eftersom jag ju är partipolitiskt aktiv, så är min reflektion ofrånkomlig att hen varken nämner Gröna partiet (G) eller Enhet som motpol till floskelmaskineriet, kappvändandet och röstfiskandet. Detta trots att Birger med säkerhet känner till dessa små partier. Kanske beror tystnaden av att partierna just är små?

Viss sorg finns det i den observationen, men avgörande för engagemanget och viljan att förändra samhället är det förstås inte. Och tur är väl det!

Hur som helst är Birger Schlaug en av dessa viktiga gröna själar som förmår påverka samhällsdebatten och vågar lyfta visioner om en grön samhällsomställning. Ett hållbart samhälle helt enkelt. På riktigt.

Vill därför passa på att tipsa om hens blogg. Läs den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar