21 november 2012

Birger om prekariatet

Läste precis ett väldigt bra blogginlägg av Birger Schlaug, som för övrigt skriver Sveriges bästa och viktigaste blogg. Enligt mitt förmenande.

Inlägget handlar i stora drag om hur vårt ekonomiska paradigm av idag är funtat och vad det ger oss samt vad vi kan och borde göra istället.

Noterar även att Birger börjat använda "hen". Det gläder mig förstås.

1 kommentar:

  1. Tillväxt måste begränsas av dess rot,som alla levande oganismer gör.Det ekonomiska systemet vi har också,den tillväxt (nationalekonomiskt tänkande)vi hittills haft har byggt på att banker lånar ut pengar("dom inte har"utan tillverkar eller som nu,skapar i nya siffror)mot ränta,vilket gör att vi för för mycket kapital,då priser,räntor stiger skulder betalas inte,köpkraften sjunker och kraschen ett faktum.Det har faktiskt som alla vet redan hänt,en bank utan räntor som lånar ut pengar dom redan har,till ändamål som skapar arbete,produkter,bostäder och egen försörjning är bra för köpkraften och att inte vara beroende av räntan världen över är guld för det enskilda landets valuta.ps;sunt förnuft:-)vilket tydligen världens ekonomer saknar.M.Willertz

    SvaraRadera