29 maj 2011

Sänka skepp bland maktallianser

Läste ikväll en läsvärd artikel i Arbetaren om arbetet mot det horribla Fas 3. Skönt att se att folk kämpar och att det ger resultat!

Igår kom jag över en artikel delad via Facebook som berättar om den prekära situationen att några nya ägare av en herrgård använder sig av sex långtidsarbetslösa som anvisats genom Fas 3 till grovarbete vid upprustning av fastigheten. Syftet är att renovera för att "driva stuteri, anlägga en park med skulpturutställning, öppna ett konstgalleri, ett café och en butik".

Det arbete som utförs ersätter givetvis konventionella arbeten, vilket är helt mot reglerna. Men vad gör det? Den kapitalist som lyckas mygla sig undan regler är överlag mer framgångsrik än den som är mer ärlig. Alltså är allt i sin ordning enligt den nyliberala världsbilden. Fas 3. Vilket grymt, vidrigt skämt!


Här är ett blogginlägg från redaktionen på SVT om den omfattande granskning av Fas 3 som de gjort. Tack för det, SVT! När media väljer att lyfta saker så ger det viss effekt och politiker tvingas att sluta blunda och hyckla även om de naturligtvis gör sitt bästa för att fortsätta med det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar