28 maj 2011

Torsdagens containerdyk

En god portion potatis
En vän ville att vi skulle dumpstra ihop, så vi gjorde slag i saken i torsdags. Inga poliser den här gången och det här är en del av det vi hittade. Resten tog hen förstås med hem till sig.

Några av limefrukterna
från i tisdags får
förmånen att bli konstverk


Sallad, gurka, tomat,
mozarella och en
hjärtformat kylskåpsmagnet
Tidigare på kvällen hade jag varit på schackklubben (Kristallens SK) där det varit stormatch mot Wasa SK och våravslutning. Räddade en påse hembakade kanelbullar, ett paket knäckebröd och två liter mjölk. Det senare fick lov att blandas med en skvätt jordgubbssaftskoncentrat för transporten hem. Inte så tokigt faktiskt.

 
En krukväxt från containern
och bullar från klubbkvällen

3 kommentarer:

 1. wow! vilken tusenkonstnär-fina bilder...och jag tycker dettta är helt i linje med en bra hållbar ekonomisk hushållning. Har faktiskt blivit inspirerad av detta med konsumtionsminimalism kanske för jag minns min wärmländska rötter och livet i skogen med mormor och huset vid vänern i segerstad. Vi var självförsörjande,hade mat överallt och alltid mycket pengar över trots normala inkomster. Jag skall prova i ett år själv men det vete sjutton om jag törs dyka i containrar här i malmö-polisne är mycket agressiva men de borde ju tacka en istället! Skall anteckna nogrannt i min lilla nya bärbara dator hur det går varje månad..jippi!

  SvaraRadera
 2. Imponerande!
  Vart hittar du dessa containrar?

  SvaraRadera
 3. Tack, Anonym 00:49, och jag önskar dig stor dyklycka i Malmö. Det här med containerdykning är en gråzon och så länge du inte bryter dig in någonstans så är det tämligen lugnt. I annat fall kan du vara nöjd, glad och stolt att du idkar civil olydnad gentemot en sinnessjuk samhällsstruktur.

  Tack också Anonym 09:15. Måste fråga, vem undrar? ;-)

  SvaraRadera