13 juni 2011

Stoppa Förbifart Stockholm - det finns bättre vägar att gå

Det här är vad fler och större motorvägar leder till
Här är en länk till en namninsamling för att stoppa Förbifarten. Skriv på vettja'!

Från hemsidan:

Satsa på kollektivtrafiken – Stoppa Förbifart Stockholm


För 40 år sedan reste sig stockholmarna och ändrade politiskt fattade beslut. Trafikleder och stora rivningar i innerstan stoppades. Almarna i Kungsträdgården räddades. Nu är det dags för nästa räddningsaktion. Hela regionen hotas av en trafiklösning som skulle försämra klimat och miljö, som skulle öka trängseln i biltrafiken och försämra och tränga ut kollektivtrafiken. Den dyraste och värsta boven är den så kallade Förbifart Stockholm som skulle bli en förbifart för några få procent av trafiken. De minst 30 miljarder kronor som man vill använda för Förbifarten behövs i stället för investeringar i kollektivtrafiken.

Jag vill kunna åka tåg, tunnelbana, spårvagn, buss och båt snabbt, bekvämt och billigt. Jag vill kunna gå och cykla säkert. Jag vill ha en hållbar stad som tar hänsyn till klimat och kommande generationer. Därför kräver jag att de stora motorvägsprojekten slopas och att alla pengar från trängselskatten satsas på en kraftfull utbyggnad och modernisering av kollektivtrafiken i hela regionen.

Information om namninsamlingen: Den har pågått även på gator och torg sedan 1 maj och har hittills samlat in cirka 2500 namn (2011-06-13)

1 kommentar:

  1. Miljöministern säger att Förbifart Stockholm är ett miljöprojekt men det är han rätt ensam om. Håller med om behovet av omprioriteringar.

    Visst är det en ryslig bild!

    SvaraRadera