13 juni 2011

Korruption i Skåne

Här har vi en artikel i Aftonbladet idag som talar om hur politiker och tjänsterpersoner i Sverige utnyttjar sin maktposition för resande, trevligt samkväm och stimulerande festligheter. Ingen ovanlig historia. Återberättas om och om igen och ändå är det blott en liten blänkare av toppen på ett isberg.
Cecilia Gyllenkrok, kommunikationschef och projektansvarig på Region Skåne, tycker att kinaresan var värd varje krona.
Cecilia Gyllenkrok
Kommunikationschef och projektansvarig på Region Skåne
och huvudansvarig för just den här korruptionshärvan
Med tanke på att hen utöver den ordinarie resan fick genomlida två rekognosceringsresor samt ett veckolångt stopp i Bangkok för att besöka familjens semesterbostad, så bör självfallet varenda skattekrona vara väl värd. För Gyllenkrok personligen.

Född med gyllenkrok i mun? Avsked utan vederlag vore rätta medicinen för samtliga inblandade och förmodligen också folkets dom om folket nu fick bestämma. Nu är det snarare läge för makthavarna att låta upplösa folket för att välja sig ett nytt, för att tala med ironin från Berhold Brecht. Om folket mot förmodan skulle välja att inte hålla sig på mattan och vara apatiskt nöjda med att reduceras till konsumister.

Egentligen är det här helt sinnessjukt och ansvarslöst. Samtidigt är det symptomatiskt för dagens politiska system kallat parlamentarismen. Demokratur snarare än demokrati. Öppen korruption när den är som bäst. För den som inte har någon fot inne bland de inre cirklarna och svågerklappningarna syns det som att hela systemet är korrupt och fyllt av sådan här dynga. Det borde vara slut med det nu.

Edit: Se omröstningen på Aftonbladet:

36548 personer har röstat i frågan
"Litar du på hur dina lokala politiker spenderar PR-pengar?"
Resultat: Ja (3.7 %) Nej (96.3 %).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar