8 juni 2011

Tung dumpstring

En pyramid satsumas.
Orkidén är dumpstrad
från vårt återvinningsrum.
Igår kväll tog jag mig tillsammans med några vänner till ett något avsides beläget dumpstringsobjekt. Det var intressant och roligt. Vi var inte väldigt effektiva men förnöjde oss med humor och intressanta samtal. Klart värt.

Bl a skogschampinjoner, äpplen,
bananer och bakpotatis.
Däremot blev klockan så mycket att vi missade det mesta av våra möjligheter till kollektivtransport åt våra olika håll runt om i staden. Nästa gång får vi se till att vara mer disciplinerade med tiden. Utan att för den skull försaka det sociala umgänget.

Vindruvor så det står härliga till!
För min del var jag tvungen att göra flera byten i kollektivtrafiken och när jag kom till T-banan så var det något problem som gjorde att tågen inte längre gick. Var alltså tvungen att ta en buss som stannade ca 2 km från mitt hem.

Det var en utmanande promenad med 38,5 kg i ryggsäcken och 11,2 kg i en låda som jag bar i famnen. Hus på ryggen och låda på magen. Med anledning av den oundvikliga smärtan i axlar och höfter av 50 kg packning så tog jag en paus på vägen och bonusdumpstrade lite tomater, lök, äpplen, persikor och bananer. Dumpster Devil.

Lök, sallad och groddar.
Vill passa på att tillägga att av de två dussin mango som jag dumpstrade 24 maj var två dåliga medan resten var ypperlig, kunglig föda. De mangos som de andra tog verkar också ha varit av hög kvalitet. Det enda var att de var mer eller mindre fläckiga i skalet. Tänk, så fantastiskt lyxigt att kunna äta god mango var och varannan dag i flera veckor!

Smakliga meloner.
Samma sak gäller de citroner jag hittat vid olika tillfällen. För några veckor sedan hittade jag två nät citroner - 800 g med ca tio citroner i varje nät - där endast en citron var dålig i vardera nät. Verkar dock ha missat att dokumentera just det fyndet i ord och bild. Hur som helst har jag druckit färskpressad citronjuice i stort sett varje dag i flera veckor. Nyttigt och gott. Och inte verkar jag ha blivit sur heller.

En till film om dumpstring är att vänta. Den här gången behandlas dagens äventyr. Väntar mest bara på att få tillstånd att använda den musik jag har i åtanke till filmens lead theme.

4 kommentarer:

 1. Härligt! Själv tänker jag odla lite i mitt nya kök i fönstret och kanske man törs smyga ner lite plantor på den enorma gröna uteplatsen.Men detta var nästan en nationell nyhet..borde publiceras mera officiellt men huvusaken skörden blev god-dumpster devil!

  SvaraRadera
 2. Du är så inspirerande borde ni inte ha ett ungdomsförbund! ;) du borde prata om fet här på skolor med modiga rektorer;) Anette S

  SvaraRadera
 3. Ser grymt gott ut!

  SvaraRadera
 4. Tackar, tackar. :-)

  Det är också grymt gott. Satsumasfrukterna är ok, men inte fantastiska i smaken. Melonerna är däremot underbart goda. Liksom vindruvorna.

  Groddarna hängde lite på gärsgår'n och fick bli en del av middagen igår och lunchen idag. Fungerade bra utan gastronoma incidenter. ;-)

  SvaraRadera