17 juni 2011

Maud Olofsson avgår

Maud Olofsson
Aftonbladet rapporterar i en artikel idag att Maud Olofsson (C) avgår. Bloggaren Pierre Ringborg skriver också om det på sin blogg.

Det kanske bara var att vänta med tanke på den realpolitiska situationen och Centerns fallande väljarstöd. Det är emellertid knappast enbart Maud som bör lastas (eller bära grishuvudet, om jag får lov att vara lite morbid lustig). Mången högburen centerpartist hjälper till med gravgrävningen efter bästa förmåga. Vi finner goda exempel i hotshotsen Andreas Carlgren, Eskil Erlandsson och Roger Tiefensee.

Nu är förstås frågan och spekulationerna igång om vem som tar vid i slutet av september i år? En intressant sidofråga som säkert kommer att dryftas emellanåt är vilken kandidaturprocess kommer det att likna mest, sossarnas eller miljöpartisternas?

För min del undrar jag även om de ska passa på att löpa linan ut och byta namn till Cementpartiet?

2 kommentarer:

  1. Cementpartiet var ett fyndigt förslag, Trulpen!

    Bäst vore att Erlandsson bleve ledare. Då finge vi strömhopp över till det gröna lägret.

    Även Carlgren vore ett bra val, om man ser till möjligheten av partibyten. Båda dessa är goda garanter för att C förblir ett cementparti.

    SvaraRadera
  2. Personligen hoppas jag dock hellre på att en hyggligare typ blir partiledare. Någon som inte förmår vara lika nyliberal och utsläppskramande. Att värre människor tar över makten, i vilket parti det än månde vara: behöver inte alltid leda till vitalisering i de mer motmaktsorienterade samhällsrörelserna.

    SvaraRadera